Pasiruošimas oficialiai vakarienei

Nuo ko turėtų būti pradėtas pasiruošimas oficialiai, į ką atkreipti dėmesį, kaip suspėti viską laiku ir t.t. tai tik keletas iššūkių su kurias yra susiduriama prieš tokio tipo pasiruošimus. Tad pateiksiu kelias rekomendacijas, kad viska būtų paprasčiau ir lengviau.

oficiali vakariene

Dėl svečių susodinimo

Kai susirenka menkai pažįstami, bet svarbūs žmonės tuomet būna nepatogu ir kyla nesklandumų kas ir  kaip susės prie stalo. Ypač aktualu, kad susėstų ne atskiromis grupelėmis, kurie vienas kitas šiek tiek pažįsta, bet pasimaišytų ir rastų bendrą kalbą. O kad nebūtų šių nesklandumų yra elementarus ir paprastas sprendimas – pasinaudokite svečių kortelėmis ir iškarto suplanuokite kiekvieno svečio vietą. Ypač aktualu, kai oficialios vakarienės būtina aptarti tam tikrus svarbius klausimus, tuomet atitinkamas svečių susėdimas tikrai palengvins situaciją ir šis taktinis manevras padės išspręsti norimą klausimą, nes galėsite pasodinti reikiamus Jūsų įmonės ar kitus atstovus prie pageidaujamo svečio.

Taip pat tinkamas svečių susodinimas, gali išspręsti nepatogios tylos akimirkas, kai nerandama bendra kalba ir panašiai, tačiau tokiu atveju reikia gerai pažinoti svečius, kad atitinkamai susėdinti ir nekiltų atitinkamų niuansų.

Etiketas vakarienės metu

Kartais kyla klausimų, kaip elgtis prie stalo, ir ko reikėtų vengti. Taigi, ką vertėtų žinoti?

Dažnai pasitaiko tokių atveju, kai kyla klausimas kaip tinkamai elgtis per oficialias vakarienes, kad po to nebūtų gėda dėl netinkamų veiksmų ar elgesio. Tad keletas patarimų, kurie šiek tiek palengvins situaciją:

  • Kai pavalgysite nekryžiuokite įrankių, o juos sudėkite tiesiog lygiagrečiai;
  • Situacijose kai per vakarienę pateikiamas sultinys specialiame nedideliame dubenėlyje, kuris turi ąseles, tuomet sultinį galima gerti kaip iš paprasto puodelio ir tokiu atveju nebūtina imti šaukšto;
  • Per oficialias vakarienes kartais sudvejojama ir kyla klausimas, ar nieko tokio jei tam tikrus pateiktus valgius valgysiu rankomis (kaip pavyzdžiui, vištos sparneliai). Tačiau jei yra atnešamas prie tokio patiekalo ir dubenėlis su vandeniu arba kartais ir servetėlė kuri skirta šluostyti rankas tuomet minėta maistą galima valgyti ir rankomis;
  • Kai gersite vyną atminkite, kad vyno taurės yra laikomos už kojelės, bet ne už pačios taurės;
  • Kai prireikia druskos ir druskinėje nėra šaukštelio tuomet galite panaudoti turimus švarius stalo įrankius, kaip pavyzdžiui peilio galiuku ar šaukšteliu;
  • Nebūtina susidaužti taurėmis su visais prie stalo sėdinčiais, bet pakanka susidaužti ir tik su šalia esančiais svečiais
  • Servetėlę pasidėkite ant savo kelių;
  • Rekomenduojama pirmiausia paragaukite patiekalo, o tik tada, užsiberkite prieskonių;

Similar Posts